Általános információk > Ausztria - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Általános információk > 9 weboldal. Kategória leírása: Általános információk, országismertetők.

ausztria.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Österreich.com
http://www.oesterreich.com/

Osztrák Köztársaság - Österreich információs honlapja.

Österreich.com
Ausztria - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria

Az Osztrák Köztársaság (vagy latin eredetű néven Ausztria, németül Österreich vagy Republik Österreich) Közép-Európában található demokratikus köztársaság. Északról Németország és Csehország, keletről Szlovákia és Magyarország, délről Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Liechtenstein határolja. Fővárosa Bécs.

Ausztria - Wikipédia
Ausztria címere
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria_c%C3%ADmere

Ausztria címere egy fekete, egyfejű sast ábrázol, fején arany falkoszorúval, arany csőrrel, arany karmokkal, vörös nyelvvel. Jobb lábában sarlót, baljában kalapácsot tart. A sas mellén egy piros-ezüst-piros címer.

Ausztria címere
Általános információk Ausztriáról
http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=537

Ausztria szárazföldi állam, Közép-Európa déli részén fekszik, hozzá tartozik a Keleti-Alpok és a Duna-medence egy-egy része, és szomszédos a földközi-tengeri vidékkel. Az országában sokféle táj, klimatikus és vegetációs forma találkozik; földrajzi helyzeténél fogva mindig csomópontja volt a különbözo európai gazdasági és kulturális területeket összeköto utaknak.

Általános információk Ausztriáról
Ausztria zászlaja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria_z%C3%A1szlaja

A zászló három egyenlő sávból áll, amelyek piros-fehér-piros sorrendben követik egymást. Ez a lobogó a világ egyik legrégebben használt zászlaja. Amikor valaki az osztrák zászlóra pillant, valószínűleg legelőször a Habsburg ház jut róla először eszébe, hiszen ki ne ismerné azokat a festményeket, amelyeken valamelyik császár a piros-fehér-piros keresztpántot viseli. De meglepő módon a zászló története messze elkerüli az 1278-tól kezdve uralmon lévő Habsburgokat. Ugyanis a lobogó gyökerei korábbi időkre nyúlnak vissza.

Ausztria zászlaja
Ausztria himnusza
http://hu.wikipedia.org/wiki/Osztr%C3%A1k_himnusz

A Land der Berge dal 1946. október 22. óta az osztrák köztársaság himnusza.

Ausztria himnusza
EU-tagállamok - Ausztria
http://europa.eu/abc/european_countries/eu_members/austria/index_hu.htm

Ausztria nyugati és déli részének természetföldrajzi arculatát az Alpok határozza meg, míg a keleti tartományok a fővárossal, Béccsel együtt a Duna-medencében fekszenek. Egészen az I. világháború végéig Ausztria volt a központja annak a hatalmas birodalomnak, mely századokon át ellenőrzése alatt tartotta Közép-Európa nagy részét. Az ország jelenlegi államformáját tekintve szövetségi köztársaság, melyet kilenc tartomány alkot.

EU-tagállamok - Ausztria
Ország Európa szívében
http://www.invia.hu/ausztria/

Ausztria a magyar turisták által 7 leglátogatottabb ország közé tartozik. Ausztria, Magyarország nyugati szomszédja magas alpesi csúcsokkal, romatikus völgyekkel és romantikus városokkal, ideális szabadságunk eltöltéséhez. Az Ausztria szó alatt sokan elképzelnek egy alpesi országot gyönyörű városokkal, mint Bécs vagy Salzburg németül beszélő emberekkel, a kertészeknek képzeletükben megjelennek az alpesi muskátlik és a történelmet kedvelőknek az a tény hogy 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiának Magyarország része volt.

Ország Európa szívében
világvárosai.hu - Ausztria
http://www.vilagvarosai.hu/europa/ausztria

Az országban több nagyváros is található, melyek jelentős szerepet szolgálnak az ország életében, és rengeteg turistát vonzanak egész évben az országba. Bécs fővárosként meghatározó szerepet tölt be az ország életében. Az idelátogatók rengeteg nevezetességet tekinthetnek meg, gyönyörködhetnek a város pompájában. A kiemelkedő látványosságok közé tartozik a Hofburg, amely a Habsburg uralkodók birodalmának központja volt. Ma már világhírű gyűjteményeknek ad helyet. A másik híres bécsi kastély a Schönbrunni kastély, amely egykor Sisi rezidenciája volt.

világvárosai.hu - Ausztria
Hirdetések
Oldal leírása
ausztria.wyw.hu: Ausztria katalógus - ausztriai munka, állás, utazás, térkép, síelés ausztriában, Bécs, Ausztria történelme, képek, síterepek, sípálya, utazási irodák, Ausztria tartományai.
Gyűjteményünkben 357 válogatott Ausztria témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 357 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 32498