Ausztria történelme > Ausztria - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ausztria történelme > 10 weboldal. Kategória leírása: Ausztria történelme, történelmi események.

ausztria.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Osztrák–Magyar Monarchia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Osztr%C3%A1k%E2%80%93Magyar_Monarchia

Az Osztrák–Magyar Monarchia (németül Österreich-Ungarn) 1867 és 1918 között fennállt különleges dualista állam Közép-Európában. Két fele a Magyar Királyság és az Osztrák Császárság volt.

Osztrák–Magyar Monarchia
Trencséni csata
http://hu.wikipedia.org/wiki/Trencs%C3%A9ni_csata

A trencséni csata (1708. augusztus 3.) a Rákóczi-szabadságharc egyik legjelentősebb, a II. Rákóczi Ferenc által vezetett kuruc sereg katasztrofális vereségével végződő csatája.

Trencséni csata
Szentgotthárdi csata (Rákóczi-szabadságharc)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szentgotth%C3%A1rdi_csata_(R%C3%A1k%C3%B3czi-sz ...

A Rákóczi-szabadságharc alatt két csatát vívtak Szentgotthárdnál. A legjelentősebb a második szentgotthárdi csata, amelyben a Vak Bottyán János vezette kuruc és a Hannibal Heister generális irányította labanc (osztrák, horvát, rác) csapatok csaptak össze, 1705. december 13-án. Hannibal Heister Sigbert Heister osztrák generális testvére volt.

Szentgotthárdi csata (Rákóczi-szabadságharc)
Osztrák örökösödési háború
http://hu.wikipedia.org/wiki/Osztr%C3%A1k_%C3%B6r%C3%B6k%C3%B6s%C3%B6d%C3%A9 ...

Az osztrák örökösödési háború (1740–1748) VI. Károly német-római császár halála után, leányának, Mária Teréziának trónra lépését követően robbant ki. Bajorország, Spanyolország és Szászország uralkodói a száli törvényekre hivatkozva elutasították a Pragmatica Sanctioban kodifikált leányági öröklést, és igényt támasztottak a Habsburg Birodalom örökségére. A Porosz Királyság – a kedvező helyzetet kihasználva – osztrák területeket ragadott el katonai erővel. Anglia és Franciaország belépésével a konfliktus európai háborúvá szélesedett, amelyben Hollandia, a Szárd-Piemonti Királyság, Svédország és az Orosz Birodalom is részt vett. A harcok kiterjedtek a gyarmati területekre is. A háború 1748-ban az aacheni békeszerződéssel zárult le.

Osztrák örökösödési háború
Ausztria
http://ausztria.co

Szomszédunk a hegyvidékekkel teli Ausztria, méltán híres gyönyörű városairól, fantasztikus síparadicsomairól. Az oldalon megtalálható minden fontos utazási információ Ausztriáról, valamint az egyes helyek részletes, útikönyv-szerű leírása is. Jó böngészést kívánunk a ausztria.co oldalon, és kellemes időtöltést Ausztriában!

Ausztria
Habsburgok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Habsburgok

A Habsburg-házzal és a Habsburg–Lotaringiai-házzal kapcsolatos szócikkek.

Habsburgok
Osztrák miniszterelnökök listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Osztr%C3%A1k_minisztereln%C3%B6k%C3%B6k_list%C3 ...

Az alábbi táblázat Ausztria miniszterelnökeit mutatja be.

Osztrák miniszterelnökök listája
Wikipédia: Ausztria csatái
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Ausztria_csat%C3%A1i

Wikipédia a szabad enciklopédia - kategória: Ausztria csatái.

Wikipédia: Ausztria csatái
Schwechati csata
http://hu.wikipedia.org/wiki/Schwechati_csata

A Schwechati csata az 1848–1849 évi szabadságharcban, az 1848 őszén a dunántúlon folyó hadműveletek utolsó csatája volt. 1848. október 30-án a Bécs melletti Schwechat falu közelében a Móga János vezette magyar sereg vereséget szenvedett a Windisch-Grätz vezette császári haderőtől.

Schwechati csata
Würzburgi csata
http://hu.wikipedia.org/wiki/W%C3%BCrzburgi_csata

A würzburgi csata 1796. szeptember 3-én zajlott le a Jean-Baptiste Jourdan vezette francia köztársasági és a Habsburg–Toscanai Károly Lajos főherceg vezette osztrák erők között. A csatában az osztrákok győztek.

Würzburgi csata
Hirdetések
Oldal leírása
ausztria.wyw.hu: Ausztria katalógus - ausztriai munka, állás, utazás, térkép, síelés ausztriában, Bécs, Ausztria történelme, képek, síterepek, sípálya, utazási irodák, Ausztria tartományai.
Gyűjteményünkben 357 válogatott Ausztria témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 357 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 32550