Gasztronómia > Ausztria - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gasztronómia > 6 weboldal. Kategória leírása: Osztrák konyha, receptek, éttermek, borozók, kávéházak Ausztriában.

ausztria.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Így ízlik Ausztria
http://www.austria.info/hu/etel-ital/

Az elmúlt években Ausztria kétséget kizáróan kulináris birodalommá fejlődött. A büszke mezőgazdászok, borászok és fogadósok újból felfedezték önállóságukat és tökéletesítették eljárásaikat. A számtalan finomságból a Fertő tó és a Boden-tó, a szőlőskertek és az alpesi legelők között kimagasló minőségű termékek jöttek létre, kifejezetten ínyenceknek.

Így ízlik Ausztria
Piacok Bécsben
http://www.wien.info/hu/shopping-wining-dining/markets

Tipikusan bécsi „bevásárlóélmény“ a piacok csodás világa. Itt megmutatkozik Bécsnek az a legendás jellemzője, hogy a népek „olvasztótégelye“. Bécsi könnyedség keveredik a kelet-európai bájjal, a keleties hangulat a délies temperamentummal.

Piacok Bécsben
Ausztriai ínyenckalauz
http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=539

Bécsben kitűnő borokat készítenek, és a bécsi konyha az egyetlen a nagy konyhák között, amelyet egy városról neveztek el. Tehát a kulturális élményekkel párosulva az ínyencek számára a legjobb feltételeket kínálja. Az "Essen & Trinken in Wien" (Étel- és italfogyasztás Bécsben) katalógus nemcsak a helyi vendéglátóhelyeket mutatja be, hanem ismert bécsi személyiségek hasznos tanácsai szintén helyet kapnak benne. A bécsi kávéház éppúgy szerepel a brosúrában, mint az igazi bécsi "kocsma" vagy az újabb, kreatív éttermek. Bécs rendkívül gazdag sokszínűsége tárul fel előttünk, és ez már hagyománnyal rendelkezik.

Ausztriai ínyenckalauz
A bécsi avagy frankfurti virsli története
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3428

1805. október 15-én készítette el először a bécsi virslit vagy másnéven a bécsi-frankfurtit egy Johann Georg Lahner nevezetű hentes, aminek sikere olyan nagy volt, hogy állítólag még magának II. Ferencnek is a kedvenc ételei közé tartozott.

A bécsi avagy frankfurti virsli története
Ínyencrégiók
http://www.austria.info/hu/etel-ital/inyencregiok-1135209.html

Ausztriát előszeretettel titulálják az „ínyencek országának”. Nem csoda, hiszen az ország számos régiója büszkélkedhet kiváló minőségű termékekkel. Az egyedi és különleges specialitások alapján most osztályba sorolták az egyes régiókat, és ellátták őket a kitüntető „ínyencrégió” címmel.

Ínyencrégiók
Kifli
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=12396

E kedvelt péksüteményt a félhold ihlette. Ezt máig idézi a kifli francia neve, a félholdat, illetve növő holdat is jelentő croissant. Az első kiflit azonban nem francia földön sütötték, hanem Bécsben, 1529-ben, annak örömére, hogy a város alól eltakarodott a török sereg, és a városfalon kívül épült templom tornyának ormára ismét kereszt került. (Orom németül Gipfel, kifli németül Kipfel.) Az ötlet, hogy az ostrom alatt a félhold miatt koplalt bécsiek most lakjanak jól a félholddal, Herr Kolschitzkynak, az első bécsi kávéház tulajdonosának volt a leleménye. Ő süttetett először kávé ,ellé fogyasztható kifliket egy Wendler nevű bécsi pékkel.

Kifli
Hirdetések
Oldal leírása
ausztria.wyw.hu: Ausztria katalógus - ausztriai munka, állás, utazás, térkép, síelés ausztriában, Bécs, Ausztria történelme, képek, síterepek, sípálya, utazási irodák, Ausztria tartományai.
Gyűjteményünkben 357 válogatott Ausztria témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 357 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 32498