Természet > Ausztria - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Természet > 11 weboldal. Kategória leírása: Ausztria természeti értékei, nemzeti parkok, földrajz, növényvilág, állatvilág, vizek.

ausztria.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Ausztria nemzeti parkjai
http://www.austria.info/hu/ausztriarol-altalaban/ausztria-nemzeti-parkjai-11 ...

Ausztria nemzeti parkjait viszonylag röviddel ezelőtt nyilvánították csak természetvédelmi területté. A hat nemzeti parkban egymástól jelentős mértékben eltérő természeti környezet várja a túrázókat, kerékpárosokat és az új felfedezésekre vágyókat. Fertő tó–Seewinkel Nemzeti Park, Thayatal Nemzeti Park, Hohe Tauern Nemzeti Park, Kalkalpen Nemzeti Park, Gesäuse Nemzeti Park, Donau-Auen Nemzeti Park.

Ausztria nemzeti parkjai
Földrajz, általános adatok és odajutás
http://www.utazona.hu/magazin/orszagok/ausztria1.htm

Gazdag fauna és flóra, nagyszámú védelem alatt álló endemikus faj jellemzi Ausztriát. Mérsékelt, kontinentális. A tél hideg (a hegyekben síelésre alkalmas hó, az alcsonyabb vidékeken gyakoribb az eső). A nyár hűvös, alkalmanként záporokkal. Ahogy magasabbra megyünk, a hőmérséklet egyre kisebb. Májustól novemberig kiválóan alkalmas az idő Ausztriába utazni. Különösen az október kellemes, hiszen akkor kevesebb turista fordul meg.

Földrajz, általános adatok és odajutás
Alpok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alpok

Az Alpok (régebben, illetve ritkábban magyarul Alpesek, angolul Alps, németül Alpen, franciául Alpes, olaszul Alpi, szlovénül Alpe) Európa egyik nagy hegylánca, amely keleten Szlovéniából és Ausztriából Olaszországon, Svájcon, Liechtensteinen és Németországon keresztül nyugaton Franciaországig nyúlik. Legmagasabb csúcsa a francia-olasz határon található Mont Blanc (4810 m).

Alpok
Bodeni-tó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bodeni-t%C3%B3

A Bodeni-tó (másként Konstanzi-tó, németül Bodensee, franciául Lac de Constance, latinul Lacus Brigantinus) édesvizű tó Ausztria, Németország és Svájc határán az Alpok északi lábánál. Közép-Európa harmadik legnagyobb tava a Balaton és a Genfi-tó után.

Bodeni-tó
Thayatal Nemzeti Park - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Thayatal_Nemzeti_Park

A Thayatal Nemzeti Park Ausztriában, Alsó-Ausztria északi részén, a Thaya folyó völgyében fekszik. A védett terület egy része Csehországban található, Národní park Podyjí néven. Az IUCN besorolása szerint a II. kategóriába tartozik.

Thayatal Nemzeti Park - Wikipédia
Fertő tó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fert%C5%91

A Fertő tó vagy röviden – főleg a helybéliek által használt alakjában – Fertő (németül Neusiedler See) Magyarország északnyugati határa mentén, Sopron közelében található tó. A Fertő tó Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. Területén Ausztria és Magyarország osztozik úgy, hogy nagyobbik része osztrák terület. Partvidéke a magyarországi Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz és az ausztriai Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Parkhoz tartozik. A Fertő-táj és ennek részeként Fertő tó a világörökség része. A Fertő tó Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, mintegy 20 ezer éves.

Fertő tó
Donau-Auen Nemzeti Park - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Donau-Auen_Nemzeti_Park

A Donau-Auen Nemzeti Park Ausztriában, a Duna mentén fekszik, Bécstől a szlovák határig, a Morva folyó torkolatáig terül el. Az IUCN besorolása szerint a II. kategóriába tartozik. A park legjelentősebb feladata Európa egyik legutolsó érintetlen ártéri területének megőrzése. A Duna 36 km hosszan folyik a park területén, akár 8 m-es vízszintkülönbség is megfigyelhető a legmagasabb és legalacsonyabb vízállás között.

Donau-Auen Nemzeti Park - Wikipédia
Wörthi-tó
http://hu.wikipedia.org/wiki/W%C3%B6rthi-t%C3%B3

A Wörthi-tó (németül Wörthersee) Ausztria nagy tavainak egyike, a Karintiai-tóvidék legnagyobb kiterjedésű tava. A Klagenfurti-medencében helyezkedik el, a Karavankák hegyláncának tövében. Tengerszint feletti magassága: 440 m. A tó hossza 16 km, szélessége átlagosan 1,6 km. Mélysége 84-85 m. A Wörthi-tó névadója Maria Wörth kis félszigetén elhelyezkedő zarándoktemploma.

Wörthi-tó
Ausztria madárfajainak listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ausztria_mad%C3%A1rfajainak_list%C3%A1ja

A világon élő mintegy 10 000 madárfaj közül Ausztriában jelenleg 407 fajt tartanak nyilván.

Ausztria madárfajainak listája
Kalkalpen Nemzeti Park - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kalkalpen_Nemzeti_Park

A Kalkalpen Nemzeti Park Felső-Ausztria déli részén található, a stájer határ mellett, területéhez a Sengsengebirge (alpesi élőhelyek) és a Reichraminger Hintergebirge (Ausztria legnagyobb összefüggő erdőterülete és a Keleti-Alpok leghosszabb patakrendszere) tartozik. Az IUCN besorolása szerint a II. kategóriába tartozik.

Kalkalpen Nemzeti Park - Wikipédia
Ausztria barlangjai
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/barlang/4tinfo/ausztria/0ausztr.htm

Barlangleírások - Grieskessel-Eishöhle, Grollbläzer, Schneeloch, Schwer - Höhlensystem vagy Batman - Höhle...

Ausztria barlangjai
Hirdetések
Oldal leírása
ausztria.wyw.hu: Ausztria katalógus - ausztriai munka, állás, utazás, térkép, síelés ausztriában, Bécs, Ausztria történelme, képek, síterepek, sípálya, utazási irodák, Ausztria tartományai.
Gyűjteményünkben 357 válogatott Ausztria témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 357 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 32550